20 Mayıs 2013 Pazartesi

Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festivali ödülleri
CRR'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Ayla Algan ve Emin Olcay, Onur Ödüllerini Ahmet Selamet'in elinden aldılar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Gösteri Sanatları Merkezi’nin (GSM) bu yıl 11’incisini düzenlediği Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festivali, dün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Festivalin onur ödülleri, tiyatro sanatçıları Ayla Algan ile Emin Olcay’a verildi. Ödülleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili ve Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selamet Takdim etti. Ödül töreninde, GSM 2012-2013 eğitim dönemi Yazarlık ve Oyunculuk Eğitimi mezunu 93 çocuk ve yetişkin öğrenci, sertifikalarını Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Dereli’nin elinden aldılar.

Festivalde Ladies Gentlemen Müzikal Gösteri Topluluğu, yabancı müzikallerden parçalar, film müzikleri, jazz ve popüler müzik türlerinden parçalardan oluşan bir konser, Eser Taşkıran da Barış Manço şarkılarından oluşan bir konser verdi.

Selamet: En büyük ödülümüz sanatçı gençlerimizdir

Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selamet, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlattığı Gösteri Sanatları Merkezi’nin 20 yılı geride bıraktığını kaydederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Sanatın, duygu ve düşünceleri ifade eden en güzel araç olduğunu belirten Selamet, “Bugün tiyatro sahnesinde var olan sizlerin, yarın hayat sahnesinde de iyinin, güzelin ve doğrunun bayraktarlığını yapacağınıza gönülden inanıyorum. Sizleri gördükçe, bu inancım daha da artıyor. Bu akşam içinizden bazıları ödül alacak. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı akşamı, geleceğimiz olan siz değerli gençlerimizin, bizim en büyük ödülümüz olduğunu bilmenizi istiyorum” dedi.

Selamet, daha sonra Tiyatro Sanatçıları Ayla Algan ve Emin Olcay'a Onur Ödüllerini takdim etti.

Algan: Hep barıştan yana olun

Tiyatro Sanatçısı Ayla Algan, Onur Ödülü’nü aldıktan sonra yaptığı kısa konuşmada gençlere “Yunus Emre’nin dediği gibi, barış içinde, selâmetle yaşayalım. Hep barıştan yana olun çocuklar. Sizi kızdırdıkları zaman kızmayın, olur mu? Yunus Emre ne diyor? ‘Sevelim, sevilelim’ diyor. Barış içinde yaşayın” diye seslendi.

Olcay: Bu yol çok meşakkatli bir yol, sabırlı olun

Emin Olcay da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda böyle bir ödül almanın kendisini onurlandırdığını belirterek, şöyle konuştu:

“Ben bu gün ‘Gelecek Vaad Eden Sanatçı Ödülü’ beklediğini ifade ederek espri yaptı. Olcay, “Yoksa bu ödülle bana şunu mu anlatmak istiyorsunuz? ‘Tiyatro Sahnesi Gençlerin’… ‘Hocam, artık sen kenara çekil’, bunu mu demek istiyorsunuz? Şaka bir yana, gerçekten çok onur duydum. Bu ödül bana ayrı bir sorumluluk yükledi. Ömür boyuı, diyorum. Daha ölmedim ama ölünceye kadar hep başarılı olmak zorunda olduğumu anladım. Bundan sonra sizlerin karşısına çıkarken çok dikkatli olmam gerektiğine inandım. Bu mesleği yapmak isteyen gençlere küçük bir öğüdüm var: Yüreğinizi ferah, gönlünüzü geniş tutun. Sabırlı olun. Bu yol, çok meşakkatli bir yol; ama sonunda vardığınız yer, bu sahne ve bu alkış. Hepinize çok teşekkür ediyorum, saygılar.”

20 kategoride ödüllerin verildiği festivalde “En İyi Oyun” ödülüne “Babil Cennet Kent” isimli oyunla Hacettepe Üniversitesi Drama Topluluğu; “En İyi Yazar” ödülü “Okyanus” isimli oyunla Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü adına yarışan Özgür Yetkinoğlu’na lâyık görüldü.

Dram dalında “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü “Geçmişten Gelen Kadın” oyunundaki rolüyle Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü adına yarışan Ali Murat Altunmeşe, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü, “Gözü Kara Alaturka” isimli oyundaki rolüyle Sabancı Üniversitesi Çalışan Tiyatro adına yarışan Seren Naz Gündoğdu ile “Okyanus” isimli oyundaki rolüyle Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü adına yarışan Müge Küçükyılmazlar aldı.

Komedi dalında ise “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü “Savaş Baba” isimli oyundaki rolüyle Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü adına yarışan Hakan Bulut’a, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülü de “Tanrı” isimli oyundaki rolüyle Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu adına yarışan Aslı Beşir’e verildi.

Festivalde “Jüri Özendirme Ödülü”ne ise, Ümraniye Belediyesi Engelliler Tiyatro Ekibi ile Rize Gençlik Merkezi Tiyatrosu’na, “Jüri Özel Ödülü” ise Hacettepe Üniversitesi Drama Kulübü’ne verildi.

Festivalde ödül alan isimler şöyle:

En İyi Oyun
“Babil Cennet Kent”
Hacettepe Üniversitesi Drama Topluluğu

En İyi Reji
Ceyhun SEVİLMİŞ
“Karanlıkta Komedi”
Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları

En İyi Yazar
Özgür YETKİNOĞLU
“Okyanus”
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

En İyi Erkek Oyuncu (Dram)
Ali Murat ALTUNMEŞE
“Geçmişten Gelen Kadın”
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Dram)
İsmail Barış CENGİZ
“Öldün!.. Duydun mu?..”
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü

En İyi Kadın Oyuncu (Dram)
Seren Naz GÜNDOĞDU
“Gözü Kara Alaturka”
Sabancı Üniversitesi Çalışan Tiyatro
Müge KÜÇÜKYILMAZLAR
“Okyanus”
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Dram)
Tuğçe TANIL
“Geçmişten Gelen Kadın”
Haliç Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

En İyi Erkek Oyuncu (Komedi)
Hakan BULUT
“Savaş Baba”
Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Komedi)
Burak AKAY
“Karanlıkta Komedi”
Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları

En İyi Kadın Oyuncu (Komedi)
Aslı BEŞİR
“Tanrı”
Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Topluluğu

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Komedi)
Ürüncan KESKİN
“Karanlıkta Komedi”
Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları

En İyi Işık Tasarımı
Serdal ECE
“Dava”
Doğuş Üniversitesi Tiyatro Kulübü

En İyi Kostüm Tasarımı
Nalan ALAYLI
“Sevgili Doktor”
Koç Üniversitesi Oyuncuları

En İyi Dekor Tasarımı
Berna ADIGÜZEL
“Jacgues İle Efendisi”
Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Kulübü

En İyi Müzik Tasarımı
Drama Topluluğu Müzik Grubu
“Babil Cennet Kent”
Hacettepe Üniversitesi Drama Kulübü

En İyi Koregrafi
Öncü ALPER-Muhammet Sefa KESKİ- Umut ALPER
“Babil Cennet Kent”
Hacettepe Üniversitesi Drama Kulübü

En İyi Makyaj Tasarımı
“Sıkıyönetim”
Çukurova Üniversitesi Tiyatro Kulübü

En İyi Afiş
Mehmet KARACA
“Eskicinin Tazesi”
Ordu Üniversitesi Tiyatro Kulübü

Jüri Özendirme Ödülü
Ümraniye Belediyesi Engelliler Tiyatro Ekibi
Rize Gençlik Merkezi Tiyatrosu

Jüri Özel Ödülü
Hacettepe Üniversitesi Drama Kulübü

Onur Ödülleri
Ayla Algan
Emin Olcay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder